OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

Gradnikovi večeri - 15. november 2018

Na uvodnem večeru letošnjih Gradnikovih večerov bodo nastopili tudi naši učenci. Vabimo vas, da se jim pridružite.

Vabilo iz napovednika Občine Brda:

Gradnik 1

Četrtek, 15. november 2018, ob 19. uri, Grad Dobrovo
Uvodni recital: Nastop učencev OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

Učenci od 4. – 9. razreda OŠ Alojza Gradnika Dobrovo so se pod mentorstvom Valentine Bevčar Stanič, Denis Škrlj in Marjetke Zavrtanik spoprijeli z Gradnikovimi ugankami iz pesniške zbirke Narobe svet. Nastop bodo popestrili zvoki šolske Orffove skupine tolkal, kar bo pravi uvod v ritme Zlatka Kaučiča, ki bodo sledili.

Gost večera:
Zlatko Kaučič – tolkala

Multi-tolkalec svetovnega kova je večkrat nagrajeni jazz glasbenik, ki svojo kreativnost črpa v improvizaciji. Rodna Brda je zapustil že zelo mlad in odšel nabirati glasbene izkušnje v Italijo, Španijo, Portugalsko, vmes je gostoval na Kitajskem, preselil se je na Nizozemsko in dvakrat imel turnejo v ZDA. Potem se je vrnil domov in posvetil svoj talent tudi vzgoji mladih jazzistov v okviru KUD Zvočni izviri, ki zdaj že suvereno stopajo na in oblikujejo razgibano jazz sceno v Sloveniji in drugod. Prejemnik nagrade Občine Brda, nagrade Prešernovega sklada in Bevkove nagrade Mestne občine Nova Gorica v tem letu obeležuje 40-letnico ustvarjanja.

Glasba Zlatka Kaučiča se bo spletala s poezijo Alojza Gradnika, ki jo bo interpretiral mladi nadobudni gledališki igralec, Jakob Šfiligoj. Ideja o glasbeno-pesniškem performansu združuje dvoje poslastic neizmerno ustvarjalnost tolkalca Zlatka Kaučiča in globoko ganljivo besedo Alojza Gradnika.

Spremljevalni program: odprtje razstave Likovnega društva Dablo v avli gradu Dobrovo.

Večer povezuje: Metka Sulič