OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

Srčne želje za otroke z redkimi boleznimi


Ob domačih nalogah in igri v podaljšanem bivanju najdemo tudi čas za ustvarjanje. Še posebno veseli smo, kadar lahko s svojimi izdelki nekomu polepšamo dan.

28. februar je Svetovni dan redkih bolezni. Da bi tudi učenci 5. razredov, ki obiskujejo OPB, prispevali v mozaik, smo se odločili, da sodelujemo v vseslovenski akciji Srčna pisma. Projekt organizira sklad Viljem Julijan - Dobrodelni sklad za otroke z redkimi boleznimi. 

Učenci so izdelali voščilnice v obliki src v katere so zapisali pozitivne želje za vse otroke, ki so na zdravljenju. Še predno pa so bile voščilnice izdelane, so se učenci odločili, da jih bomo poslali v Splošno bolnišnico Dr. Franca Derganca Nova Gorica. 

Le nekaj dni zatem, ko smo poslali naša Srčna pisma, smo prejeli pismo iz šempetrske bolnišnice. Pedagoške delavke pediatričnega oddelka se nam zahvaljujejo in sporočajo, da so Srčna pisma razstavljena v avli pediatričnega oddelka in razveseljujejo vse, ki jih prebirajo. V zahvalo pa smo prejeli tudi krasno pesem, deklice, ki se je zdravila na oddelku.


Želje

Kaj je tvoja želja velika,
kaj si najbolj želiš?
Bi najraje šel na morje,
a si od vsega tega najbolj želiš?

Moje želje niso igrače,
niti denar.
Jaz bi najraje letela kot ptica,
da bi me videl vsak mornar.

Le želje, veselje, le sanje so to,
bodi vesel, da si zdrav.
Ko se boš zbudil iz tega spanja,
boš ugotovil, da imam prav.

DSC 1086