OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

CŠOD Kranjska Gora 8. razred


PONEDELJEK
Na poti v Kranjsko Goro smo se ustavili v Vrbi, kjer smo si ogledali Prešernovo rojstno hišo in izvedeli marsikatero zanimivost iz pesnikovega življenja. Z užitkom smo prisluhnili Animu, Marji, Zali, Danteju in Patriku, ki so nam doživeto recitirali Uvod h Krstu pri Savici in Povodnega moža.
Pred kosilom so nas že pričakovali v CŠODju. Po uvodnih navodilih smo se namestili v sobe, pojedli kosilo in začeli s projektnim tednom Živim zdravo.
Zvečer smo se odpravili na sprehod po Kranjski Gori, a nas je dež predčasno spravil nazaj v dom.

TOREK
Bujenje ob 7h, jutranja telovadba, zajtrk in potem na teren: ena skupina z učiteljico Klavdijo v Zelence, drugi z Barbaro na pohod v karavanško sredogorje. Vreme nam je še kar služilo, izmenjevala so se obdobja dežja, oblakov in sonca. 
Po kosilu smo nadaljevali z delom na naših projektnih nalogah, zbirali prve vtise in sami pripravili zdravo popoldansko malico iz sveže zelenjave in skute.
Večer se je nadaljeval z zabavnim kvizom, družabnimi igrami in z ogledom nogometne tekme Lige prvakov.

SREDA
Vreme nam je danes dobro služilo, čeprav ni bilo preveč toplo, vsaj ni čisto nič deževalo. Dopoldne je ena skupina raziskovala Zelence, druga pa se je učila osnov nordijske hoje. Popoldne pa smo se učili osnov gorništva in delali naše projektne naloge.

ČETRTEK
Dež, dež, dež... A se ne damo in peljemo naš program naprej: nordijska hoja in pohod v sredogorje, saj nismo iz sladkorja :) Ogledali smo si tudi dokumentarni film o našem ekstremnem kolesarju Juretu Robiču in ugotovili kakšne napore lahko preživi človek.
Popoldne pa s kompasom po Kranjski Gori in priprava zdrave hrane.
Zaključni večer smo preživeli skupaj z OŠ Rodica iz Domžal. Predstavilo se je nekaj naših učencev z zabavnimi skeči, pevskim nastopom in modno revijo. Večer se je zaključil s plesom.

PETEK
"Vremenska napoved je megla z dežjem, megla z dežjem ...", ampak to nas danes nič več ne moti, ker samo še pakiramo in se pripravljamo na predstavitev naših projektnih nalog. Potem pa, juhu, domov!